Νέες ιδέες ή ήδη εφαρμοσμένες πρακτικές ?

…. Μία άλλη οπτική γωνία για την επίσκεψη του Αντρέα στο δήμο Αθηνών (ενημέρωση για τα προγράμματα που εκεί εφαρμόζονται επιτυχημένα) είναι πως αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο πιστεύω ότι πρέπει να λειτουργούμε και συνοψίζεται σε 2 άξονες :

Image

  • Νέες ιδέες – καινοτομία.

Η προσπάθεια δηλαδή να δούμε κάθε ενέργεια, κάθε λεπτομέρεια διαφορετικά ακόμα και σε απλές-τυπικές διαδικασίες, παγιωμένες από το σύστημα, υπάρχει κάτι που μπορεί να γίνει καλύτερα, πιο απλά, πιο παραγωγικά. Μία πολυσύνθετη ομάδα από ανθρώπους διαφορετικών ηλικιών και εμπειριών μπορεί να βοηθήσει πολύ προς αυτή τη κατεύθυνση, αρκεί να είμαστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και να στηρίζουμε τους ανθρώπους που τις εκφράζουν.

  • Αξιοποίηση της γνώσης

Γνώση που υπάρχει σε άλλους οργανισμούς, δήμους σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πολλές φορές δε χρειάζεται να «ανακαλύψουμε ξανά το τροχό» δε χρειάζεται δηλαδή να σπαταλήσουμε παραγωγικούς πόρους σε κάτι που ήδη εφαρμόζεται με επιτυχία. Αυτό που χρειάζεται (και δεν είναι πάντα εύκολο) είναι να  το εφαρμόσουμε σωστά και σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες του δικού μας δήμου

Οι ιδέες ή οι εφαρμοσμένες πρακτικές για να έχουν νόημα, πρέπει να γίνουν ολοκληρωμένες προτάσεις. Οι ιδέες είναι μία «επιθυμία» , οι προτάσεις είναι ο τρόπος. Ο τρόπος συνοδεύεται από συγκεκριμένη  διαδικασία χρονοδιαγράμματα, νούμερα (κόστη) και φυσικά τους ανθρώπους που αναλαμβάνουν  να κάνουν την ιδέα – πραγματικότητα.

Πολύπλοκό ? Όχι πάντα, άλλωστε είναι ο τρόπος που δουλεύουμε όλοι, άρα ο τρόπος που θα πρέπει να δουλεύει ο δήμος.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s