Καφενείο-Απόλυση-Τύχη ?

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα άρθρα της τελευταίας εβδομάδας και μια πολύ αισιόδοξη πρωτοβουλία :

Εικόνα

“.. στα Κάτω Πετράλωνα άνοιξε το Περιβολάκι / Έξι δυναμικοί άνθρωποι που έχασαν τις δουλειές τους κι ένωσαν τις δυνάμεις τους / Οι συνεργάτες τους είναι άνθρωποι που ασπάζονται τη λογική της κολεκτίβας /ενώ όλα τα προϊόντα του μαγαζιού τα προμηθεύονται χωρίς μεσάζοντες, το ακριβότερο πιάτο κοστίζει 4 ευρώ/  το “Περιβολάκι” συμμετέχει και στα πολιτιστικά, οργανώνοντας συχνά βραδιές λογοτεχνίας, γευσιγνωσίας και ζωντανής μουσικής, με παλιά λαϊκά και ρεμπέτικα. / Τέλος, στα συν του μαγαζιού,  η στενή συνεργασία του με το περιοδικό “Σχεδία”.

  • Το νέο δεν είναι ότι «οι 6 άνθρωποι που το έφτιαξαν ήταν άνεργοι»  και δεν είναι αυτός ο λόγος που θα το επισκεφτώ. Η κοινωνικά ευαισθησία του , τα βιολογικά προϊόντα, η συμμετοχή του σε πολιτιστικά δρώμενα… το γεγονός δηλαδή ότι  έχει χαρακτήρα και ποιότητα, ότι είναι αυθεντικό, είναι ο συνδυασμός της επιτυχίας.  Είναι μία επιχειρηματική δράση  που έχει τη σφραγίδα των αξιών των ανθρώπων που την έφτιαξαν. Είναι μία αληθινή πρόταση και είναι μία επιχείρηση !
  • Είναι ελπιδοφόρο και αισιόδοξο να βλέπεις ανθρώπους να αλλάζουν τη ζωή τους …. να επιχειρούν κάτι καινούργιο, να προχωράνε. Δούλευαν σε ένα περιβάλλον media και έφτιαξαν μία επιχείρηση που η «καρδία» της είναι πολύ διαφορετική.  Και αναρωτιέσαι μήπως πριν βρίσκονταν σε λάθος δρόμο ?  (Σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός ίσως ?)

Πιστεύω (και εύχομαι ) σε λίγα χρόνια αυτή η απόλυση (με άθλιες συνθήκες) … να αποδειχθεί ότι ήταν…..  ότι καλύτερο τους έχει συμβεί !!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s